Projekt "Oficer Łącznikowy - sieć współpracy i wymiany informacji pomiędzy nauką a przemysłem rolno-sopżywczym województwa warmińsko-mazurskiego".
Spotkanie brokerskie- Analiza sensoryczna żywności – metody i zastosowania w branży spożywczej- 14.03.2013

Serdecznie zapraszamy przedsiębiorców i pracowników z sektora rolno-spożywczego woj. warmińsko-mazurskiego na kolejne SPOTKANIE BROKERSKIE

w programie:
-  przygotowanie sensorycznego zespołu oceniającego (wybór kandydatów, szkolenie i monitorowanie);
- przygotowanie próbek do badań oraz ich prezentacja oceniającym;
- metod sensoryczne stosowane w analitycznej ocenie sensorycznej i w badaniach konsumenckich - przykłady zastosowania;

- omówienie warunków przeprowadzania ocen – laboratorium analiz sensorycznych;

-  opracowanie i prezentacja wyników oraz ich statystyczna interpretacja.


Spotkanie prowadzone będzie w formie wykładu i warsztatów przez pracowników
Laboratorium Sensorycznego Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań śywności PAN w Olsztynie


MIEJSCE: Olsztyn, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań śywności PAN, ul. Tuwima 10
TERMIN: 14 marca 2013 (czwartek), godz. 11:00-14:00
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o rejestrację do dnia 6 marca 2013
(e-mail: s2b@pan.olsztyn.pl, lub przez niniejszą stronę internetową)
Udział w spotkaniu jest bezpłatny

Program (kliknij tutaj)

Oficer Łacznikowy - sieć współpracy i wymiany informacji
pomiędzy nauką a przemysłem rolno-spożywczym województwa warmińsko-mazurskiego