z przemysłem
W tej zakładce znajdują się dokumenty niezbędne dla przedsiębiorców by przystąpić do sieci powiązań z Instytutem. Dokumenty można ściągnąć klikając na jeden z poniższych linków:
Regulamin uczestnictwa w sieci
Deklaracja uczestnictwa w sieci
Porozumienie o współpracy naukowo-badawczej
Obecnie w ramach realizowanego projektu tworzone są następujące tematyczne sieci powiązań pomiędzy Instytutem a firmami sektora rolno-spożywczego województwa warmińsko-mazurskiego:
1. Pieczywo tradycyjne o właściwościach prozdrowotnych – (10 podmiotów z sektora piekarniczego). Uzyskał on w lipcu 2013 r. dofinansowanie jako projekt pt.: ”Innowacyjne produkty piekarnicze o właściwościach prozdrowotnych dla Warmii i Mazur” - POKL w ramach Działania 8.2. „Transfer Wiedzy”.
2. Badania sensoryczne jako metody wypracowania i doskonalenia produktów w przemyśle rolno-spożywczym – (8 podmiotów);
3. Biodostępność i biopodatność. Wykorzystanie metod analitycznych w przemyśle rolno-spożywczym do opracowania produktów funkcjonalnych – (w trakcie tworzenia);
4. Zastosowanie metod i analiz mikrobiologicznych w przemyśle rolno-spożywczym – (w trakcie tworzenia).